2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Želatinové bábovičky

Název Množství a jednotka
tvaroh 250 g
bílý jogurt 100 g
med 3 lžíce
želatinový ztužovač 1 ks
mléko 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si připravíme podle návodu na sáčku, jen místo ve vodě jej rozmícháme v mléce. Rozmíchaný ztužovač vlijeme do připravené tvarohové pěny. Vše dobře promícháme. Formičky si vymažeme olejem a vysypeme cukrem a nalejeme do nich pěnu. Necháme ztuhnout v ledničce a pak zdobíme jakýmkoliv ovocem.


 


RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňové knedlíky

Postup: Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...